Salam untuk semua.
Selamat datang ke blog saya, Lia Cantiq Collections. First time nak create blog ni.. hehehe.
1st January 2010, hari cuti sedunia tak kemana pun macam selalu. Dari pagi dok ngadap laptop ni. Hah.. berpeluh den. Akhirnya dapat gak. yes!
Tak ada apa yg menarik pun tentang saya, lia. Just nak share collections yg ada..
Selamat menjamu mata dengan koleksi saya yang cantiq dan comel.

My first pelita

My first pelita
Inilah pelita pertama yang saya beli 10 tahun dulu. Made in India. Lain barang yang di cari, ini yang saya dapat. Cantiqkan!

Followers

Thursday, March 18, 2010

Glamornya apek tu!

Salam buat semua. Lia cantiq tumpang glamor sama, hehehe. Banyak call masuk sejak kedai apek ni terpampang kat blog saya. Hari ni barulah sempat saya pungah khazanah apek yang baru saya terima minggu lepas. Jom cuci mata!Teko mini entah dari lubok mana la apek ni dapat. Sapu jangan tak sapu. Bukan senang nak dapat. Tau dari mana saya dapat ni.. hahaha! Apek tu baru jumpa gamaknya, dia baru nak cuci sebab ada dalam bakul kat tepi bilik air kedai dia.a} Deretan cawan ni membuatkan ramai yang call. Tapi maaflah, cawan ni janda. Jadi kena duduk diam-diam dengan Lia cantiq collections.

 
b} Mangkuk dutch, dancing couple. 3 biji mangkuk kecil, 1 biji mangkuk besar.


c} Mawar hitam....
d} Cawan moss rose. Pelita aladdin moss rose tu saja nak tayang. e} 5 roses. Ada 3 biji. Belum terfikir nak jual lagi..f} Bunga depan dan belakang mangkukg} Macam daisy pun ada.. hentam je la yang penting cantiq


h} Sakura sedang berkembang.i} Pink roses. j} Mangkuk tengah, wild roses. mangkuk kiri dan kanan tu serupa bunganya. 1 view dari depan dan 1 lagi view belakang.k} Bunga bakul.


Semua mangkuk tadi keluar dari almari Doraemon ini. Habis dah saya rembat semuanya. Kalau ada pun yang tak berkenan dimata. Kaya apek tu. Rezeki saya terjumpa dengannya. 
Semua koleksi ini bukan untuk dijual.

No comments:

Post a Comment