Salam untuk semua.
Selamat datang ke blog saya, Lia Cantiq Collections. First time nak create blog ni.. hehehe.
1st January 2010, hari cuti sedunia tak kemana pun macam selalu. Dari pagi dok ngadap laptop ni. Hah.. berpeluh den. Akhirnya dapat gak. yes!
Tak ada apa yg menarik pun tentang saya, lia. Just nak share collections yg ada..
Selamat menjamu mata dengan koleksi saya yang cantiq dan comel.

My first pelita

My first pelita
Inilah pelita pertama yang saya beli 10 tahun dulu. Made in India. Lain barang yang di cari, ini yang saya dapat. Cantiqkan!

Followers

Monday, March 22, 2010

Mangkuk nasi tambah bunga kangkung

Minggu lepas saya terserempak dengan mangkuk nasi tambah bunga kangkung ni. Ada dua jenis coraknya. Mangkuk ni vintage bukan yang baru punya. Kalau baru boleh nampak perbezaan pada warnanya.
Bunga kangkung tiga kuntum. Bunga kangkung dua kuntum
Saya ada extra kedua mangkuk ni. RM30.00 sebiji tidak termasuk harga pos. Tinggi 3" lebar 9". Sesiapa berminat calling-calling la ya.

I dream of Genie!

Salam buat semua. Dah lama saya nak masukkan n3 pelita ni tapi bagi chance kat teko comel tu dulu. 

Pelita yang terbang dari Us ni sangat cantiq. Vintage Antique Miniature Oil Lamp Yellow Roses Genie Type. Cantiq roses kuning ni. Sesekali ubah selera pulak, asyik rose merah je. Saya bernasib baik sebab terima pelita ni dalam keadaan baik. Bukan senang nak dapat..

Puas sudah ku mencari...

Baru kini aku dapat. Salam dinihari. Hah! penat mencari akhirnya jumpa juga walaupun sedikit, alhamdulillah.Teruja! Itu je perkataan yang sesuai. Cantiq di mata saya. Vintage, special...
 

                

                

                

                

                

                

                

 Inilah hasilnya. Teko tu semua cinoni sangat, sebesar cawan je. Teko chinese tea. Kecuali teko yang bawah sekali ni standard size. Semua ni teko lama sebab masa beli ada bekas sarang bubuk atau anai-anai. Lia senyum lagi...hehehe
Selamat menjamu mata..